Amerikkalaiset takaisin mukaan nettipokeriin?

Tämä on vanha artikkeli vuodelta 2008. Jenkit eivät ole vielä tänäkään päivänä saaneet puitua tätä asiaa kuntoon. Sama taistelu pelin laillisuudesta jatkuu yhä, vaikka pieniä voittoja onkin saatu. Muutama osavaltio saa tarjota sisällään jo nettipokeria, mutta kansainväliseen peliin ei olla hetkeen pääsemässä.

Amerikkalaiset nettipokeriinLueskelin tuossa uusinta Pokerilehden numeroa ja silmääni osui uutinen Neteller-lompakosta ja siitä, kuinka se joutui maksamaan 136 miljoonaa dollaria sakkoina tarjottuaan Yhdysvaltalaisille rahansiirtomenetelmän nettipokeriin.

Yhdysvalloissahan säädettiin pari vuotta sitten uusi laki terrorismia vastaan ja tähän lakiin oli (käytännössä yhden miehen ”palveluksena”) ympätty pykälä, joka yritti kovalla kädellä kitkeä amerikkalaisten nettipokerin pelaamisen. Pykälä esti Netellerin kaltaisten sähköisten rahansiirtomenetelmien käytön mutta pokerin pelaaminen sinänsä on ollut tähän päivään asti maassa laillista.

Kaikkein erikoisinta tässä jutussa on se, että käytännössä päättäjät äänestivät satamaturvallisuuteen liittyvästä laista. Laki nettipokeriin liittyen oli siis leivottu samaan äänestykseen monen muun ehdotuksen kanssa ja käytännössä ei ollut toivoakaan, etteikö tämä rajoittava laki olisi tullut jenkkilässä voimaan.

Kun laki rahansiirtojen rajoittamisesta otettiin käyttöön, niin voin henkilökohtaisesti sanoa sen vaikuttaneen omiin peleihini samana päivänä, kun se tuli voimaan. Party Pokerin NL400$ pelit huononivat kuin taikaiskusta. Onkin sanottu, että laki on satuttanut eniten juuri kaltaisiani Middle-Stakes pelaajia.

Jenkkiläisillä on paljon rahaa ja siksi suhteellisen korkeillakin panostasoilla on näkynyt kaikenlaisia paistikkaita. Kun amerikkalaiset katosivat, katosi samalla myös aimo läjä helppoa rahaa pokeripöydistä.

Laki ei ole täysin pystynyt kitkemään Yhdysvaltalaisten peliä, sillä moni jatkaa pelailuaan mm. Poker Starssilla ja käyttöön on otettu jos jonkinmoisia vippaskonsteja kiertää hankalaa lainsäädäntöä. On kuitenkin sanomattakin selvää, että yleensä vain taitotasoltaan paremmat jenkit ovat jaksaneet nähdä vaivaa, kun taas huvipelaajat ovat kaikonneet. Huvipelaajien kaikkoaminen on johtanut pelien vaikeutumiseen.

Pokeri-lehden mukaan nyt myös U.S.A:sta on kuulumassa uusia tuulia ja lehti ennustaa, että pelimarkkinat aukeavat pian taas toden teolla myös rapakon tuolla puolen. Jos näin tapahtuisi, niin varmasti pokeripöydissä olisi taas totuttua enemmän helppoa rahaa saatavilla. Toivotaan, että näin tapahtuu.