Pokerista ammatti?

Olen lätkytellyt useamman vuoden nettipokeria ja sen perusteella ajattelin kirjoittaa postauksen kokemuksieni pohjalta. Voi sanoa, että olen ammatiltani pokerinpelaaja vaikka minulla on muitakin tulonlähteitä.

Monen nousevan tähden haaveena on tehdä pokerista itselleen ammatti. Pokeri kiehtoo kovasti monia, koska siinä on mahdollisuus ansaita rahaa nopeasti ilman, että käyttää vuosia opiskeluun tai työntekoon perinteisissä yrityksissä. On pelkästään itsestä kiinni, millaisiin ansioihin on mahdollista päästä käsiksi pelaamalla pokeria rahasta.

Näissä pelaan tällä hetkellä pokeria

party50€ talletusbonusPelaa »
comeon300€ talletusbonus + 20 ilmaiskierrostaPelaa »

Hermoja vaaditaan

Totuus kuitenkin on, että rahat eivät tule kuin Manulle illallinen. Pokerissa hermot joutuvat koetukselle. On päiviä, jolloin teet kaiken lähes täydellisesti ja silti koet raskaita menetyksiä rahallisesti. Lisäksi on päiviä, jolloin pelaat kuin aasi ja koet vielä raskaampia tappioita. Kun kurjasti menee, pitää kiinnittää huomiota siihen, ettei tilttaaminen romahduta aikaisempien päivien hienoja voittoja.

Pokerista ammattiTotta kai voittoputkia tulee myös, jolloin olo on suorastaan euforinen ja tuntuu että rahaa tulee kuin ovista ja ikkunoista. Tällaiset mielialavaihtelut ovat pokerin pelaajan arkipäivää. Vaatii kovaa pollaa pitää homma hanskassa 365 päivää vuodessa. Lähes jokainen pystyy homman hanskassa ajoittain mutta jos ajatellaan vaikkapa 20 vuoden aikajanaa, niin mikä on todennäköisyys ettei romahduksia tapahdu? Romahdukset eivät ole ongelma, jos ne pystyy jättämään taakseen ja keskittymään 100% tuleviin jakoihin.

Jos sinulla on hyvät hermot ja huonotkaan pelisessiot eivät vaikuta haitallisesti normaalin elämääsi, niin sitten pokeri saattaa olla sellainen laji, mikä voisi sopia sinulle ammattiksi. Pokerin hyvä puoli on siinä, että saat itse päättää, kuinka paljon sitä päivän aikana harrastat. Erityisen hyvin pokeri sopii sivutulon lähteeksi. Jos pokeri on päätulosi, niin saattaa olla hieman raskasta maksella vaikkapa asuntolainaa, jos olet ”mukavasti” aloittanut kuukautesi tuhansien eurojen downswingillä.

Vain taivas on kattona

Mitään viisasten kiveä pelaamisen saloihin on kai mahdoton antaa. Jokaisen täytyy itse käydä oma sisäinen tutkiskelunsa siitä, kuinka tosissaan pelaamisen aikoo ottaa. Minusta on silti hienoa, että nykyään on olemassa nettipokerin kaltainen rahanansainta muoto, jossa määrätietoiset ja kovan itsekurin omaavat henkilöt voivat tavoitella suuria setelinippuja. Jos rahkeet riittää, niin vain taivas on kattona.