WinCapita huijari tunnusti

Pitkään virkavaltaa pakoillut WinCapita yrityksen päähahmo Hannu Kailajärvi on nyt kiikissä ja tunnustanut tekosensa. Paha sai jälleen kerran palkkansa ja ihmisiä petkuttanut Kailajärvi ei pahemmin päässyt nauttimaan työnsä hedelmistä vaan joutui pitkän aikaa piileskelemään lain kouraa.

Ennustukseni on, että WinCapita-valuuttakauppahuijausta veivataan oikeudessa ja mediassa vielä pitkään ja suurin osa petetyistä saa tuskin koskaan rahojansa takaisin. Oikeastihan Wincapita ei käynyt edes valuuttakauppaa vaan kaikki oli pelkkää pyramidihuijausta.

Ahneita eivät tällä kertaa kertoo olleet pelkästään WinCapitan perustajat vaan myös hyvässä uskossa toimineet rivijäsenet, jotka pistivät suuria summia pääomaansa likoon tähän huijausfirmaan. Varmasti moni haki jopa pankista lainaa rahoittaakseen tätä älytöntä toimintaa. Se nyt vaan on niin, ettei valuuttakaupassakaan rahat tulee automaattisesti tilille vaan asian eteen täytyy oikeasti nähdä vaivaa.

Helppo toki meikäläisen on näin jälkikäteen viisastella mutta silti ei ole kyllä mitään järkeä ollut sellaisessa toiminnassa, että lyödään kaikki omat ja sukulaisten rahat sellaiseen bisnekseen mistä ei oikeasti ymmärretä yhtään mitään. Aikaisemmat lamavuodet ja internetkuplat eivät kai ole opettaneet porukalle yhtään mitään.

Wincapita-farssi jatkuu oletettavasti vielä pitkään ja luvassa on varmasti vieläkin jos jonkinmoisia paljastuksia. Sitä odotellessa me muut voimme käydä oikeata businessta netin valuuttakauppa-alustojen avulla.